Sony VAIO

Sony VAIO är ett av de största teknikföretagen i världen. Sony VAIO är japanskt och grundades i Tokyo 1946. Idag har företaget nästan 200 000 anställda. Den alldra första produkten som Sony VAIO tillverkade var en klassisk riskokare. VAIO står för Video Audio Integrated Operation. Sony VAIO är kända för att ha snygga och användarvänliga produkter, speciellt när det gäller datorer.

Historia

Efter Andra Världskriget 1945 startade japanen Ibuka en affär som skulle reparera radioapparater. Ett år senare tog han in en till person och tillsammans bildade de Tokyo Tshushin Kogyo K K. Det var detta företag som byggde den första bandspelaren i Japan. Nästa steg i Sony VAIO historia skedde några år senare, 1950. Då åkte nämligen Ibuka till USA. Här fick han höra om den nya uppfinningen transistorn och han köpte loss ett tillstånd att få använda samma teknologi hemma i Japan. Nu började man utveckla företaget allt mer och lyckades bland annat uppfinna den första radion som var så liten att den fick plats i en jackficka. Fler små radioapparater följde hos föregångaren till vad som idag är Sony VAIO och succén var ett faktum. Under åren har Sony VAIO köpt upp en hel del företag, som bland annat Sony Music Entertainment, som innan uppköpet hette CBS. Sony VAIO köpte också Columbia Pictures Entertainment för 3,4 miljarder dollar från Coca Cola i slutet av 80-talet. Sedan 2005 är Howard Stinger VD för Sony VAIO.

Under 80-talet tillverkade Sony VAIO bara datorer för sin egen marknad, det vill säga den japanska. Under 90-talet hade inte ens Sony VAIO några datorer till försäljning och det var först 1996 som man åter började sälja datorer och då över hela världen.

Sony VAIO produkter

Idag har Sony VAIO en ofantlig mängd produkter. Man säljer allt från Tv-apparater till digitala kameror och spelkonsoler. Du känner säkert igen namn som Minolta och Playstation. Sony VAIO har också hembiosystem, bildskärmar, dvd-spelare och en massa annat.

Var hittar man produkter från Sony VAIO?

Du hittar Sony VAIOs produkter nästan överallt, både online och i vanliga fysiska butiker. Sony är som sagt ett av världens ledande märken på området, så det är inte svårt att hitta deras prylar. Se till att du funderar igenom ditt köp från Sony VAIO så att du vet var du ska leta, vad du behöver, samt vad du inte behöver. Speciellt Sony VAIO notebook har blivit populära, men kommer i väldigt många olika modeller. Ibland kan det kännas lite svårt att veta vad det är som man egentligen vill ha. Sony VAIO har också en hel del olika tillbehör till sina produkter. Man säljer batterier, tangentbord, möss, adaptrar, dataväskor, fjärrkontroller och så vidare. Om du känner dig osäker på vilken av Sony VAIOs teknikprylar som passar just dig, prata med en kunnig försäljare så kan de säkert hjälpa dig rätt.