Köpa dator online

Dags att köpa en ny dator? Börjar den gamla att bli slöare och slöare? Att köpa dator online är i de flesta fall det billigaste sättet. Här kommer vi att lista några av de saker som du bör tänka på när du ska köpa dator online, både fördelar och nackdelar.

Sätt dig ned och fundera

Steg ett när du ska köpa dator online är att sätta sig ned och fundera över vad du behöver för typ av dator. Vilka behov har du? Du ska inte köpa dator online utan att noga ha tänkt igenom ditt beslut, då riskerar du bara att köpa en dator online som inte passar dig och dina behov. Skriv en lista över de olika områdena som du ska använda datorn till: spela spel, surfa, skriva, jobba med bilder och musik, betala räkningar och så vidare. Därefter bör du ha en ganska klar bild av vad du söker.

Köpa dator online – vad får den kosta?

Nummer två på listan över att köpa dator online är: hur mycket pengar är du villig att lägga ut? Det är i stort sett alltid billigare att köpa dator online jämfört med att köpa dator i vanliga databutiker, men det kostar ju ändå några tusenlappar. Även här handlar det som regel om vad du ska använda din dator till. En köpa en dator online som är mycket avancerad om du ska jobba med bild, ljud eller spel kostar ofta från 10 000 och uppåt. Ju större minne, processor och ju bättre grafik som behövs, desto dyrare dator. Kom också ihåg att så fort du har köpt din dator så sjunker den betydligt i värde. Att köpa reservdelar och andra datatillbehör kan också bli ett måste, då där bör du också räkna in en del.

Övrigt att tänka på när man köper en dator online

Det finns mängder med företag online där du kan köpa dator. Hela tiden kommer det nya återförsäljare och konkurrensen växer. Det är bland annat därför som det oftast är billigare att köpa dator online, jämfört med i vanliga butiker. Se dock till att köpa dator online från webbutiker som är välkända och populära. Mindre butiker online som du inte har hört talas om bör du vara lite försiktig med.

Att köpa dator online från privatpersoner kan inte rekommenderas, om du nu inte är väldigt duktig på datorer och kan hämta upp datorn direkt från säljaren. Att köpa dator online osedd innebär en stor risk och i värsta fall slutar det med att du istället för en dator får ett par tegelstenar på posten. Det finns också utländska företag från vilka du kan köpa dator online, men även där är det lite osäkert – vilka är de egentligen? Att köpa dator online medför mer risker än om du köper i vanliga butiker, men så länge du håller dig till välkända webbutiker brukar det inte vara några problem.