Hyra Dator

Även om det inte är så vanligt idag då de flesta äger en egen dator, så går det faktiskt att hyra en dator. Att hyra dator kan vara ett praktiskt sätt att tillfälligt få tillgång till en dator, kanske en bättre än du har eller så kanske du inte har din dator tillgänglig just för tillfället trots att du behöver en. I Sverige finns det en hel del företag där du kan hyra dator.

Vad ska man tänka på när man ska hyra dator?

Sätt dig ner och fundera över vad du kommer att vilja använda datorn till. Vilken prestanda krävs? Vilka program? Och vilken storlek kräver du på datorn? När man hyr en dator brukar det som regel ingå en viss mängd program, men det är inte säkert att just det program som du behöver följer med datorn som du hyr. Innan du bestämmer dig för att hyra dator bör du alltså gå igenom exakt vad du har behov av, så att du inte hyr dator i onödan. De flesta företag som jobbar med att hyra ut datorer gör också en kreditprövning på kunderna, för att se att de är pålitliga. Har du betalningsanmärkningar eller gamla skulder kan det alltså bli problem med att hyra dator.

Om du ska hyra dator till något viktigt, som en företagspresentation eller liknande, kan det vara oerhört viktigt att datorn fungerar precis som den ska precis i rätt ögonblick. Vissa företag som hyr ut datorer har tekniker att erbjuda, som kan hjälpa till om något går snett. Se alltid till att noga kontrollera vad som ingår när du ska hyra dator, så att du vet exakt vad du betalar för.

Jämför olika priser

Det finns som sagt en mängd olika företag som jobbar med att hyra ut datorer. Några exempel är Macrent, Svenskhyrdata, Leasy och CCR. Priserna kan därför variera ganska mycket mellan olika uthyrare och olika modeller. Ska du hyra dator rekommenderas därför att du jämför lite olika företag med varandra, så att du får det bästa erbjudandet som finns.

Hyra dator och försäkring

Försäkring kan ingå när du ska hyra dator, men inte alltid. Se därför till att noga kolla upp vilka villkor som gäller kring detta innan du skriver på något avtal. En dator som går sönder och som du måste stå för, kan bli en mycket dyr historia. Om du missköter den hyrda datorn kan du dock i stort sett alltid få räkna med att betala om något går sönder, men sådant är ju ofta svårt att bevisa. Om du kan bevisa att felet uppstått på den hyrda datorn utan att det är ditt fel, ska du dock inte behöva betala något. Det kan ju också bli ett krisläge om du har hyrt en dator som går sönder just innan den viktiga företagspresentationen, varför du måste kolla upp utbudet av ersättningsdatorer som du kan få istället. När du ska hyra dator kan du också behöva olika datatillbehör, som skrivare, projektor och nätverksutrustning. Det samma gäller här: kolla upp försäkring.