Datorväska

När du köper en bärbar dator, eller laptop som många också säger, är det bra om du också köper en datorväska. Tack vare en datorväska kan du nämligen utnyttja det som den bärbara datorn är till för: nämligen att den går att ta med sig var du än ska. Idag finns det mängder av olika datorväskor på marknaden och du kan få dem i alla möjliga färger, former och modeller. En datorväska idag har blivit mer än bara ett sätt att frakta väskan och många väljer därför med omsorg vilken typ av väska som passar dem och deras stil. Man kan nästan säga att datorväskan har blivit en accessoar!

Hur väljer jag vilken datorväska som passar just mig?

Då det finns ett så stort utbud av datorväskor kan det vara lite svårt att veta vad man ska tänka på. Det är viktigt att tänka på att din datorväska är stabil, att den har vadderade axelband och kanske att det finns extra fickor som ger plats till datatillbehör som USB minnen, sladdar, CD skivor och så vidare. Köp inte en liten sladdrig datorväska, då tappar den sin funktion, nämligen att skydda din dator från stötar, regn, sol och liknande. Ju rejälare datorväska du skaffar, desto bättre skyddad kommer din dator att vara. Snåla därför inte på pengarna och investera hellre lite mer än lite för lite.

Olika typer av datorväskor

Det finns datorväskor som du bär i handen, som du kan hänga över skuldran och som du bär som en ryggsäck. Vad just du föredrar är upp till dig, men tänk på att datorväskan ska vara så praktisk som möjligt. Det är bra med en datorväska som du slipper bära i handen, då får du händerna fria över till annat. Idag kommer som sagt datorväskorna i en mängd olika modeller, färger och utföranden. Det finns riktigt exklusiva datorväskor som kostar flera tusen bara för att de har ett känt märkes logga på sig. Det finns datorväskor i roliga mönster, med brodyr, med tryck och text, allt för att du ska känna dig så individuell som möjligt.

Osäker? Prata med en försäljare

Om du inte vet riktigt vad det är för datorväska som passar dig – skriv en liten checklista över var och när du ska använda väskan. Gå sedan in på en datorbutik och förklara för försäljaren, så hjälper hon eller han dig att hitta en väska som passar just dina behov. Om du inte blir nöjd med datorväskan som du har köpt ska du alltid kontakta butiken och förklara vad som blev fel. Kanske får du då möjlighet att byta väskan mot en annan, som passar dina behov bättre.
Det billigaste stället att leta efter datorväskor på är som alltid internet. Här hittar du mängder av butiker och annonsplatser som säljer dataväskor till låga priser. Ta gärna hjälp av en sajt som har prisjämförelser, som Kelkoo eller Pricerunner, så kan du jämföra samma datorväska i ett antal butiker och hitta den som säljer den billigast.