Datatillbehör

Har du precis köpt en ny dator? Då vet du säkert hur sugen man blir på att köpa olika typer av datatillbehör, som speciella tangentbord, datamöss, dataväskor så att du kan ta med din laptop, USB-minnen för att lagra dokument och bilder och så vidare. Det finns enorma mängder datatillbehör på marknaden idag och allt fler blir det. Vissa datatillbehör är onödiga extraprylar, medan andra faktiskt är viktiga att ha. En extern hårddisk är ett exempel på ett datatillbehör som kan rädda dig om din dator kraschar.

Var hittar man bra och billiga datatillbehör?

Som med mycket annat är det internet som gäller om du vill hitta datatillbehör till låga priser. Butiker som säljer datatillbehör online har nämligen möjlighet att hålla sina kringkostnader nere, jämfört med vanliga fysiska databutiker. Man behöver ju inte betala för någon butikslokal och behöver inte ha lika många anställda. Du som kund sköter ju nämligen stora delar av själva köpprocessen av datatillbehören, som letandet efter rätt produkt och betalning. Det enda databutiken online behöver är ett stort lager, som dessutom kan ligga avsides och billigt till, samt personal som packar och skickar iväg produkterna. Exempel på pålitliga och billiga återförsäljare av datatillbehör online är Netonnett och Komplett.se. Hos Netonnet hittar du det mesta som har med datorer att göra, som webbkameror, färgpatroner, skrivare och scanners. I tillägg till bra priser har Netonnet också ibland erbjudanden som gratis frakt och liknande, som gör det ännu mer fördelaktigt att köpa datatillbehör från just dem. Netonnet har en enkel och användarvänlig sida som det är lätt att hitta på och kan varmt rekommenderas. Leverenstiderna är dessutom snabba, vanligtvis tar det bara några dagar innan du får hem datatillbehören och det är lätt att se om de finns i lager eller inte.

Komplett.se säljer också alla möjliga datatillbehör, som tv-kort, programvaror, bildskärmar, tangentbord och mycket annat. Det bästa med Komplett.se är att de också har en så kallad ”fyndhörna” där de säljer ut datatillbehör till ännu lägre priser. En annan, inte lika känd databutik online är Witre. Dessa fokuserar på de lite mer praktiska datatillbehören, som ergonomiska handledsstöd, terminalarmar, rengöringsmedel för dataskärmar och liknande. Även Witre har en avdelning som heter utförsäljning, där du kan fynda olika produkter.

Datatillbehör på annonsportaler

Sajter som Blocket och Tradera har också många annonser och auktioner för datatillbehör. Nackdelen är att du ofta handlar av privatpersoner, varför du inte kan vara garanterad att produkten fungerar som utlovat. I tillägg säljs det enorma mängder kopior av kända tillverkare av datatillbehör, många från Kina och Indien. Köper du datatillbehör som är kopior och inte orginalprodukter, riskerar du i värsta fall att förstöra din dator med produkten. Risken är också stor för att du inte ens får det beställda datatillbehöret skickat till dig, utan att det ”försvinner” på posten. Om du handlar datatillbehör från Blocket och andra vanliga annonsportaler rekommenderas att du alltid hämtar upp och betalar varan direkt hos försäljaren. På Tradera rekommenderas att du kontrollerar säljarens omdömen, så att det är en seriös försäljare.