Billiga datorer

Att köpa en ny dator idag kan vara ett smärre projekt att ta sig igenom, speciellt om du inte är speciellt van vid datorer. Först och främst vill du ju ha en dator som motsvarar dina krav och passar dina användningsområden, men nummer två på listan brukar vara priset. Billiga datorer kan du hitta på en mängd olika platser och här nedan ska vi försöka guida dig i djungeln av återförsäljare av billiga datorer, så att åtminstone det problemet är ur världen.

Billiga datorer hittar man ofta på nätet

Datormärket Dell är idag en av dem som säljer flest datorer världen över. Numera kan du också köpa Dells datorer online, vilket naturligtvis gör dem ännu billigare då man slipper dyra mellanhänder. Dell har bra och billiga datorer och i tillägg även kampanjer och erbjudanden som tar ner priset ytterligare. Att köpa billiga datorer hos Dell är enkelt, då sajten är användarvänlig och praktisk att hitta på. Allt eftersom du väljer olika produkter justerar priset på sidan, så att du hela tiden ser vad just ditt val kostar.

Netonnet är en annan mycket populär svensk återförsäljare av billiga datorer och datatillbehör. Här kan du köpa billiga datorer från kända märken som Acer, HP och Fujitsu Siemens. Netonnet har också en mycket praktiskt sida, där du enkelt betalar för din billiga dator. DustinHome är också en mycket populär webbutik som säljer billiga datorer och deras utbud är enormt.

Pixmania hör till en av de som säljer de allra billigaste datorerna online. Pixmania säljer billiga datorer över hela Europa. Här kan du hitta mycket billiga datorer hos en seriös butik och leveransen sköts tryggt med DHL. Nackdelen är att du bara kan betala för din billiga dator med förskottsbetalning, som VISA. Du kan alltså inte handla mot faktura.

Billiga Apple datorer

Hör du till en skara som hellre köper Mac än PC, så är det lite svårare att hitta billiga datorer. Vill du känna dig trygg och säker rekommenderas att köpa billiga datorer av märket Mac direkt från deras hemsida. Mac är dock avsevärt dyrare än andra märken, så det kan ändå vara svårt att hitta billiga alternativ. Ett annat tips är att söka sig utomlands. Om du ska resa till USA är det lättare att hitta billiga datorer från Mac, men då måste du såklart hoppas på att tullen inte upptäcker den på väg hem, annars blir det dyrare. Priset kan ändå, trots tullavgifter, bli avsevärt lägre än om du köper datorn i Sverige.

Billiga och begagnade datorer

Ett sätt att hitta billiga datorer är så klart att leta efter begagnade sådana. Du kan få en mycket bra dator av en ny modell till ett mycket lägre pris om du kan tänka dig att köpa en som någon annan har använt. Problemet är bara att hitta en återförsäljare som säljer begagnade billiga datorer och som samtidigt är seriös och tar ansvar. Laptopbutiken kan rekommenderas, då de i tillägg lämnar en viss garanti på datorn.