Begagnade datorer

Det blir allt billigare att köpa datorer, konkurrensen har ökat avsevärt under senare år. Idag kan du få en helt ny dator för under 5000 kronor, även om du då inte kanske kan räkna med någon högre standard. Vill du ha en riktigt bra dator till ett mycket lågt pris ska du därför leta efter begagnade datorer. Bara för att en dator är begagnad behöver det inte betyda att den fungerar dåligt eller är sliten. Många byter nämligen ut sina helt datorer till ännu nyare varianter, trots att den gamla datorn i stort sett är nyköpt. För många kan det nämligen vara viktigast att ha de senaste prylarna. Det är här som du ska passa på!

Var hittar man begagnade datorer?

Begagnade datorer kan du hitta lite överallt, både i online butiker, på auktionssajter, på annonsportaler och i vanliga databutiker i din hemstad. Ska man se till nätet så är det dock mycket populärt med sajter som Blocket och Tradera. Nackdelen är att du lätt kan bli lurad, ingen har väl missat tidningsartiklarna om stackare som får en gäng tegelstenar på posten istället för den utlovade datorn. Begagnade datorer via annons bör man därför alltid antingen hämta upp personligen eller betala in först när paketet är uppackat och du har sett att den begagnade datorn faktiskt fungerar.

Butiker online som säljer begagnade datorer

Laptopbutiken är en seriös återförsäljare av begagnade datorer. Här har man specialiserat sig på att återsälja använda datorer. Först har man naturligtvis kontrollerat att datorn fungerar som den ska och du får även en viss tids garanti på de begagnade datorerna, även om den är kortare än när du köper en helt ny. Det finns en hel del andra sajter online som säljer begagnade datorer, men se till att alltid använda dig av de butiker som är välkända och rekommenderade.

Vad ska man tänka på när man köper begagnat?

Visst kan du få en mycket bra begagnad dator till ett billigt pris. Dock ska du komma ihåg att du sällan får någon garanti om du köper från en privatperson. Även om den begagnade datorn verkar fungera utmärkt i flera veckor, så kan den också när som helst krascha. Då kan det vara svårt att hävda något gentemot privatpersonen, då datorn ändå fungerade perfekt när de sålde den. En begagnad dator kan därför i värsta fall bli en dyr affär och flera tusenlappar kan ha gått till spillo. En annan sak att tänka på är själva batteriet om det är en begagnad laptop som du köper. Batteriet i en bärbar dator håller ju inte mycket längre än ett år, så är datorn äldre än så kan du nästan räkna med att batteriet snart är slut. Men som tur var går det ju att köpa nya batterier, även till begagnade datorer. Det kostar dock ett par tusenlappar, men det kan ju vara värt det om du fick den bärbara datorn billigt.

Tänk alltid efter före du väljer att köpa begagnade datorer och gör inga impulsköp.