Acer dator

Dataföretaget Acer grundandes av Stan Shih, hans fru Carolyn Yeh och fem andra i 1976. Man hette då Multitech men bytte namn 1987. Acer började med bara 11 anställda, men hade i 2005 över 7800 anställda världen över. I vissa perioder har Acer varit i blåsväder, som när de blev stämda av HP, Hewlett Packard, då de inkräktade på deras patent. Idag är Acer den näst största tillverkaren av datorer i världen, med HP strax efter och Dell som nummer ett. Acer säljer en mängd olika datorer, från stationära, till laptops och en massa annat. Under 2009 räknar Acer med att sälja 30 000 000 enheter. Målet för 2010 är att bli störst, men då behöver man alltså slå Dell och sälja 40 000 000 datorer. Försäljningen av bärbara datorer från Acer har fördubblats under de senaste två åren, och mycket kan tillskrivas de nya netbook-datorerna från Acer som har blivit enormt populära. Acers största fokus idag är de superlätta datorerna och konsumenter som du och jag. Dell och HP fokuserar istället på att sälja datorer till företag.

Var hittar jag en Acer dator?

Om du är ute efter en dator från Acer rekommenderas i första hand att du kikar runt lite på internet. Här kan du nämligen hitta en billig Acer dator. Du hittar Acer datorer på exempelvis DustinHome, Netonnet, Onoff och Tell Your Friends. För att hitta en riktigt billig och bra Acer dator rekommenderas att du tar ett titt även på sajter med prisjämförelser som Kelkoo och Pricerunner. På det viset kan du jämföra en viss Acer dator i olika butiker online och få fram det pris som är billigast.

Köper du en Acer dator från utlandet ska du vara extra noga med att återförsäljaren är seriös och pålitlig. Om något inte verkar stämma med köpprocessen ska du omedelbart ta tillbaka köpet. Det går också att hitta begagnade Acer datorer, som exempelvis på Blocket, Tradera och Eniro. Priserna på Acer datorer är jämförelsevis rimliga jämfört med många andra tillverkare.

Populära datorer från Acer

Acers superpopulära netbook heter Acer Inspire One och är en minidator med 8,9 tums skärm och en processor vid namn Intel Atom. Batteritiden ligger på cirka 2 till 2 och en halv timme, vilket kan vara lite lite i vissa fall. Eftersom denna Acer dator är så liten passar den naturligtvis inte så bra till längre stunders arbete, men det är heller inte tanken. Acer Inspire One dator använder många därför som bloggdator eller när de vill ta med sig den för att se film eller lyssna på musik. Den kostar runt 4000 kronor. Acer Extensa är en annan populär bärbar dator från Acer som har fått många bra recensioner.